Uutishuone

Uutinen
Release date
Hanhikivi 1 -hankkeella on vahva kannatus Pyhäjoella ja lähiseudulla

Tutkimuksen mukaan 74,2 prosenttia Pyhäjoen asukkaista kannattaa Hanhikivi 1 -voimalaitoksen rakentamista.

Hanhikivi 1 -hankkeen kannatus jatkuu vahvana

Hankkeella on vahva kannatus Pyhäjoella ja lähiseudulla. Tutkimuksen mukaan 74,2 prosenttia pyhäjokisista kannattaa hanketta. Koko tutkimusalueella 69,1 prosenttia asukkaista suhtautuu voimalaitoksen rakentamiseen myönteisesti.

Juuri valmistunut tutkimus osoittaa, että 74,2 prosenttia Pyhäjoen asukkaista kannattaa Hanhikivi 1 -voimalaitoksen rakentamista. Enemmistö kuntalaisista on suhtautunut hankkeeseen myönteisesti sen alkumetreiltä lähtien. Viimeisten kolmen vuoden aikana kannatus on ollut yli 70 prosenttia.

Koronavuodesta huolimatta kannatus on pysynyt hyvällä tasolla myös ympäryskunnissa. Yhteenlaskettuna Pyhäjoen sekä sen naapurikuntien Kalajoen, Merijärven, Oulaisten ja Raahen asukkaista 69,1 prosenttia kannattaa hanketta.

Laitospaikkakunnalla lukemat ovat laskeneet 2,3 prosenttiyksikköä edellisvuodesta, jolloin Hanhikivi 1 -hankkeessa mitattiin kaikkien aikojen ennätys: 76,5 prosenttia pyhäjokisista suhtautui myönteisesti voimalaitoksen rakentamiseen.

Koko tutkimusalueella hankkeen tuki on laskenut kaksi prosenttiyksikköä vuoden takaisesta 71,1 prosentin kannatushuipusta. Samalla neutraalisti suhtautuvien määrä on kasvanut sekä Pyhäjoella että lähiseudulla. Pyhäjoella muutos on ollut 1,3 ja kaikkien vastaajien joukossa 3,2 prosenttiyksikköä. Koko tutkimusalueella hankkeen vastustus on laskenut 1,1 prosenttiyksikköä.

Hanhikivi 1 -hankkeen kannatus jatkuu vahvana Pyhäjoella ja lähiseudulla.

Norstat haastatteli loka-marraskuussa puhelimitse 850 satunnaisesti valittua Pyhäjoen ja lähiseudun kuntalaista. Tutkimukseen osallistui 400 pyhäjokista ja 450 ympäristökuntien asukasta. Virhemarginaali on enimmillään ± 3,3 prosenttiyksikköä. Fennovoima on teettänyt Norstat Finlandilla mielipidekyselyitä Pyhäjoella ja lähiseudulla vuodesta 2008.