Uutishuone

Artikkeli
Release date

Pyhäjokiset Marja Pisilä ja Riikka Kylmäoja (o.s. Ylikauppila) kertovat videolla kotipaikkakunnastaan. Pyhäjoen kunta valmistautuu asukasmäärän kasvuun muun muassa kaavoittamalla lisää omakotitalotontteja. Kuva ja video: Toni Pallari

Video: Pyhäjokiset matkustivat Helsinkiin kertomaan kunnastaan

​​​​​​​Kunnat Oulu–Kokkola-akselilta valmistautuvat fennovoimalaisten muuttoon. Katso videoltamme, miksi pyhäjokisten mielestä juuri Pyhäjoelle kannattaa muuttaa.

Samalla kun Fennovoima valmistelee yhtiön muuttoa Pyhäjoelle, kehittävät Pyhäjoki ja sen lähikunnat sekä palveluitaan että markkinointimateriaalejaan. Kuntien tavoitteena on saada lisää asukkaita. Fennovoimalaiset haluavat puolestaan löytää uuden viihtyisän kotipaikkakunnan.

Markkinointityötä ei tehdä pelkästään tietokoneiden ääressä kunnan- ja kaupungintaloilla tai Fennovoiman toimipisteissä, vaan kasvotusten erilaisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa niin Pohjois-Suomessa kuin pääkaupunkiseudullakin.

Katso videolta millainen Salmisaaressa 17.5. pidetty kuntapäivä oli ja miten pyhäjokiset valmistautuivat matkaan.

Kuntapäivässä 15 kuntaa Oulu–Kokkola-akselilta

Toukokuussa yrityksen pääkonttorille saapui kymmenittäin eri kuntien edustajia kertomaan fennovoimalaisille oman kotipaikkakuntansa vahvuuksista.

Mukana olivat myös Pyhäjoen kunnan työntekijät Marja Pisilä ja Riikka Kylmäoja (o.s. Ylikauppila) sekä paikkakunnan lukiolaiset Julius Yrjänä ja Santeri Puhakka.

– Olen asunut Helsingissä ja Tampereella. Silti veri vetää Pyhäjoen koskien kuohujen ääreen. Minulle Pyhäjoki on kiireetön paikka olla ja asua, Pisilä kuvailee lämmöllä synnyin- ja kotipaikkakuntaansa.

Vilkkaimmat muuttovuodet alkamassa

Hanhikivi 1 -hanke on jo tuonut Pyhäjoelle ja sen lähialueille uusia kuntalaisia ja paluumuuttajia, mutta vilkkaimmat muuttoaallot ajoittuvat vuosille 2019 ja 2020.

Tällä hetkellä Pyhäjoella työskentelee noin 40 fennovoimalaista. Yhtiö työllistää yhteensä hieman yli 370 henkilöä. Paria poikkeusta lukuun ottamatta kaikkien työtehtävät siirtyvät Pyhäjoelle.

Raahen seudun kehittämiskeskuksen johtaja Pasi Pitkänen ja Fennovoiman tiedottaja Anna Yli-Saunamäki keskustelivat toukokuussa pidetyssä kuntapäivässä. Tapahtumaan osallistui Raahen kaupungin lisäksi 14 muuta kuntaa Oulu–Kokkola-akselilta.