Uutishuone

Artikkeli
Release date
Julien Henry Quality Control Inspection Manager

Laadunvalvonnan tarkastuspäällikkö Julien Henry kertoo Hanhikivi1 -ydinvoimalan ensimmäisten pysyvien rakenteiden tarkastustöiden etenevän sujuvasti.

Tarkastuksista opittua – osa 2

Valvomme Hanhikivi 1 -ydinvoimalan komponenttien valmistusta ja niiden laatua tarkasti. Koronapandemian takia käytämme laadunvalvonnassa apuna paikallisia laadunvalvontaan erikoistuneita yrityksiä.

Hanhikivi 1 -hankkeessa on otettu ensimmäiset askeleet pääkomponenttien valmistuksessa. Jos olet lukenut artikkelini Fennovoiman Vuosi 2020 -raportista (s. 35), tiedät jo, että alku ei ollut aina helppoa laaduntarkastusten osalta.

Pääasiassa meillä oli haasteita turbiiniroottorin takeen tarkastuksissa Japanissa Covid-19 -matkustusrajoitusten takia. Meidän oli palkattava paikallinen yritys suorittamaan tarkastukset, ja kielimuuri ja kulttuurierot aiheuttivat meille harmaita hiuksia. Samaan aikaan tilanne antoi meille mahdollisuuden parantaa toimintojamme tarkastusten sujuvan etenemisen varmistamiseksi. Japanista saadut opit on nyt integroitu laadunvalvontajärjestelmäämme vastaavien ongelmien välttämiseksi tulevaisuudessa.

Uusi iso askel valmistuksessa otettiin tänä kesänä, kun Virossa aloitettiin Hanhikivi 1 -ydinvoimalan ensimmäisten pysyvien betonirakenteiden valmistus. kasuunin peruslaatan valutyöt valmistuvat syksyllä. se siirretään sitten Hanhikivi 1 -projektialueelle tämän vuoden loppuun mennessä.

COVID-19-tilanne vaikuttaa edelleen tarkastustoimiin, koska Viroon matkustaminen on ollut hyvin rajallista. Meidän oli jälleen palkattava paikallinen tarkastuksiin ja valvontatoimiin erikoistunut yritys hoitamaan tarkastukset. Japanista saatujen kokemusten perusteella olemme parantaneet myös paikallisten tarkastajien perehdytyskoulutusta ja tukea.

Ponnisteluidemme ansiosta olemme nähneet huomattavaa parannusta, ja ensimmäisten pysyvien betonirakenteiden tarkastustyöt etenevät nyt sujuvasti. Lisäksi tietysti se, että virolaisilla tarkastajilla ja meillä on samanlainen työkulttuuri ja ymmärrys eurooppalaisista standardeista ja laatuvaatimuksista, tekee työstä helpompaa.

Laadunvalvontatiimimme on erittäin ennakoiva, ja olemme panostaneet paljon työskentelytapojemme parantamiseen sekä sisäisten vastuiden ja viestinnän selventämiseen. Lisäksi kehitämme jatkuvasti kykyjämme ja yhdenmukaistamme ymmärrystämme standardeista ja vaatimuksista koulutusten avulla.

Tiimimme jäsenten monikulttuurinen tausta näkyy työkulttuurissamme. Meitä on tiimissä seitsemää eri kansallisuutta, ja erilaiset kulttuuritaustat piristävät keskustelua ja tuovat uusia näkökulmia asioihin.

Vaikka meillä on monimutkaisia asioita kehitettävänä ja ongelmia ratkaistavana, nauramme töissä paljon. Lisäksi joka perjantai suurin osa tiimistä kokoontuu koordinointikokoukseen. Työkysymysten lisäksi keskustelemme myös henkilökohtaisista asioista, kuten lapsistamme, kesämökin peruskorjauksista tai mistä tahansa, mistä kukakin haluaa puhua. Kovan työviikon jälkeen se on erinomainen tapa purkaa stressiä ja painetta ja tuntea yhteenkuuluvuutta työkavereihin.

Julien Henry
Quality Control Inspection Manager

Julien Henry aloitti uransa Fennovoimalla vuonna 2018. Tämän vuoden toukokuussa hänet nimitettiin laadunvalvonnan tarkastuspäälliköksi. Julienilla on tekninen ammatillinen koulutus teollisuuden putkistojärjestelmistä. Ennen muuttoa Suomeen työskentelemään Olkiluoto 3 -projektiin ja Arevalle, Julien työskenteli noin 10 vuotta tavanomaisten ja ydinsukellusveneiden rakentamisen sekä ydinteollisuuden parissa Ranskassa. Julien on urheilun ystävä ja hän treenaa useita kertoja viikossa kuntosalilla ja harrastaa monipuolisesti muita urheilulajeja. Suurimman osan vapaa-ajastaan Julien viettää perheensä parissa 1-vuotiaan poikansa kanssa touhuten.