Uutishuone

Artikkeli
Release date

Hanhikivi 1 -työmaalla Raahen Muuraus tekee parhaillaan raudoittamon pintakäsittelyhallin väliseinien muurausta. Kuva: Kuulu

Raahelainen perheyritys tunnetaan muurausmestareistaan

Raahen Muuraus on mukana Hankikivi 1 -hankkeessa. Tällä hetkellä yritys tekee raudoittamon pintakäsittelyhallin väliseinien muurausta.

Raahen Muurauksen toimitusjohtaja Eija Sipilä, mikä on Hankikivi 1 -hankkeen merkitys yrityksellenne?

Pidän tärkeänä sitä, että paikalliset yritykset pääsevät mukaan rakentamaan suurhanketta. Hankikivi 1 -hanke on tärkeä koko alueemme kehityksen kannalta, ja siihen osallistuminen on meille hieno tilaisuus.

Mitä teette Hanhikivi 1 -työmaalla?

Olemme muuranneet raudoittamon pintakäsittelyhallin väliseiniä toukokuusta lähtien. Ensimmäinen urakkamme työmaalla oli maaliskuussa toteutettu raudoitushallin muurausprojekti.

Mikä on yrityksenne ydinosaamista?

Tulenkestävä muuraus on meidän erikoisosaamisalueemme. Rakennusmuurausten osalta toteutamme pääosin isoja kohteita, kuten julkisivuja.

Missä toimitte maantieteellisesti?

Päätoiminta-alueemme on OuluRaahe-ympäristö 200 kilometrin säteellä. Tällä hetkellä kaukaisin projekti on Porissa, mutta olemme toteuttaneet kohteita Romaniaa ja Portugalia myöten. 

Yrityksessä on tehty sukupolvenvaihdos vastikään – kerro enemmän tästä!

Isäni Antti Kolehmainen perusti yrityksen 1993. Minä olin jo silloin sen verran apuna, että painoin firman logoja isän haalareihin käsivoimin. Voi sanoa, että isä puhalsi toiminnan liikkeelle liki nollasta. Itse aloitin yrityksessä varsinaisesti 2008. Kun sitten joulukuussa 2019 aloitin toimitusjohtajana, tulin pitkälti valmiiseen pöytään. Nyt meillä on 35 kovan luokan ammattilaista palkkalistoilla ja osaamisen taso erittäin korkea.

Eija Sipilä ja Henri Linnala
Raahen Muurauksen toimitusjohtaja Eija Sipilä (oik.) kertoo, että ala tarvitsee pikaisesti lisää ammattitaitoisia muurareita. Viisi vuotta sitten kirvesmiehestä muurariksi hypännyt Henri Linnala (vas.) ei kadu alanvaihtoaan. Kuva: Tiina Lämsä

Miltä perheyrityksen pyörittäminen tuntuu?

Yritystä johtaessa joutuu usein miettimään, että mitä oikein tehdään ja miksi. Se on selvää, että yrittäminen ei ole heikkohermoisten hommaa. Joka päivä oppii jotain, mikä on todella hienoa ja innostavaa. Ja isäkin on yrityksen toiminnassa vielä mukana, joskin enemmän neuvonantajan ominaisuudessa.

Millä mielin katsot tulevaisuuteen?

Uskon ja toivon, että selviämme yhdessä koronan vaikutuksista. Samalla meidän pitää rakentaa luottamusta tulevaisuuteen sekä kasvua.

Minkälaisia haasteita Raahen Muurauksella on horisontissa?

Alalla on rekrytointiongelma, joka koskee myös meitä. Hyviä muurareita on vaikea löytää, mutta tarvitsemme lisää porukkaa, mikäli mielimme kasvaa. Muurariemme ammattitaito on meille kaikki kaikessa.

 

Raudoittamo ja pintakäsittelyhalli kuuluvat Hanhikivi 1 -työmaan apu- ja tukirakennuksiin.
Raudoittamo ja pintakäsittelyhalli kuuluvat Hanhikivi 1 -työmaan apu- ja tukirakennuksiin. Kuva: Kuulu