Uutishuone

Artikkeli
Release date
Fennovoiman järjestämä Hanhikivi 1 -työmaan yleisöpäivä 2019

Hanhikivi 1 -työmaa kiehtoo ihmisiä, sillä yleisöpäivän kävijämäärä on kasvanut vuosi vuodelta. Edellisen kerran, syyskuussa 2019 järjestetyssä, tapahtumassa vieraili noin 3 900 kävijää.
Kuvat: Kuulu

Hanhikivi 1 -työmaan yleisöpäivä siirtyy vuodella

Fennovoiman järjestämä Hanhikivi 1 -työmaan yleisöpäivä on tältä vuodelta peruttu. Yleisötapahtuma järjestetään seuraavan kerran 2021.

Syyskuussa järjestettävä Hanhikivi 1 -työmaan yleisöpäivä on päätetty perua tältä vuodelta koronaviruspandemian vuoksi. Tapahtuma on kerännyt vuosittain tuhansia kävijöitä Pyhäjoelta ja lähiseudulta. Vuonna 2019 yleisöpäivä järjestettiin viidennen kerran, ja kuuden tunnin aikana Hanhikivi 1 -työmaalla vieraili noin 3 900 kävijää.

– Perumispäätös ei ollut helppo, mutta emme tiedä, mihin suuntaan koronaviruspandemia kehittyy kevään tai kesän, saati syksyn aikana. Useita suurtapahtumia on jo peruttu tältä vuodelta. Mekin koemme, että työmaan yleisöpäivän järjestäminen ei ole nyt vastuullista, sillä ihmisten terveys ja turvallisuus on meille tärkeintä, Fennovoiman alueviestintäpäällikkö Heli Haikola kertoo.

"Toivottavasti pääsemme tavallisen arjen pariin mahdollisimman pian ja saamme toivottaa vieraat jälleen tervetulleiksi työmaallemme."

Päätöksellään Fennovoima haluaa turvata niin henkilöstön, yhteistyökumppaneiden kuin vieraidenkin hyvinvoinnin ja samalla varmistaa, että työ Hanhikivi 1 -hankkeessa jatkuu parhaissa mahdollisissa olosuhteissa.

Työmaan yleisöpäivä jälleen 2021

Yleisöpäivä oli tarkoitus järjestää 12. syyskuuta Hanhikivi 1 -työmaalla. Tapahtuman suunnittelu oli jo hyvässä vauhdissa ja osa yhteistyösopimuksistakin allekirjoitettu.

– Päivä on meille Hanhikivi 1 -hankkeen parissa työskenteleville yksi vuoden kohokohdista. Olimme suunnitelleet linja-autokierrosten lisäksi uutta oheisohjelmaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Nyt siirrämme nämä suunnitelmat vuodelle 2021.

Yleisöpäivän järjestelyissä Fennovoima on luottanut jo vuosia oululaisen tapahtumatuottajan Anu Mustosen ja hänen alihankkijoidensa ammattitaitoon. Tapahtuman pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita ovat myös Pyhäjoen kunta, Jokilaaksojen pelastuslaitos ja Pyhäjoen VPK sekä Cramo, J-M Pahikainen ja E. Helaakoski.

Haikola kertoo, että yleisöpäivän suunnittelua jatketaan jälleen tammikuussa 2021 ja yhteistyötä tehdään samojen, tuttujen kumppaneiden kanssa.

Tapahtuman konsepti pysyy ennallaan

Yleisöpäivän vetonauloja ovat olleet viiden vuoden ajan Hanhikivi 1 -hankkeen työntekijöiden opastamat linja-autokierrokset. Työmaakierrosten aikana kävijät ovat nähneet, miten rakentamistyöt ovat edenneet Hanhikiven niemellä. Lisäksi Fennovoiman, laitostoimittaja RAOS Projectin ja sen pääurakoitsijan Titan-2:n työntekijät ovat kertoneet Hanhikivi 1 -hankkeen ajankohtaisista kuulumisista.

– Paikallinen yhteistyö on meille tärkeää. Erityisen iloiseksi meidät tekee se, että pyhäjokiset ja lähiseudun asukkaat ovat ottaneet työmaan yleisöpäivän omaksi tapahtumakseen, eräänlaiseksi yhteiseksi kyläjuhlakseen, jossa päivitämme sekä hankkeen tilanteen että henkilökohtaiset kuulumiset.

Työmaavierailut toistaiseksi peruttu

Koronaviruspandemian takia Fennovoima perui maaliskuussa keväälle sovitut työmaavierailut ja yhtiön järjestämät tilaisuudet. Lisäksi Fennovoima on rajoittanut toistaiseksi vieraiden pääsyä kaikkiin toimitiloihinsa niin Helsingissä kuin Pyhäjoellakin.

– Pyrimme löytämään kaikille tilaisuuksille uudet, korvaavat ajankohdat. Toivottavasti pääsemme tavallisen arjen pariin mahdollisimman pian ja saamme toivottaa vieraat jälleen tervetulleiksi työmaallemme, Haikola sanoo.

Hanhikivi 1 -työmaan yleisöpäivän tapahtumajärjestelyihin osallistuu vuosittain satoja ihmisiä.
Hanhikivi 1 -työmaan yleisöpäivä on satojen työntekijöiden ja lukuisten pyhäjokisten yhdistysten voimanponnistus. Vuonna 2019 yleisötapahtuman järjestelyihin osallistui lähes 150 ihmistä, muun muassa Fennovoiman rakentamisjohtaja Jouni Sipiläinen ja alueviestintäpäällikkö Heli Haikola.