Uutishuone

Artikkeli
Release date
Compass Groupin projektipäällikkö Hanna Ruotsalainen

Compass Groupin projektipäällikkö Hanna Ruotsalainen kertoo, että Hanhikiven niemellä ruokailee päivittäin 100–200 työntekijää. Työmaaravintola sijaitsee Hanhikivi 1 -työmaan tukitoimintojen alueella. Kuva: Amanda Aho

Hanhikivi 1 -työmaalle lounasravintola

Hanhikiven niemellä avattu Amica-ravintola on saanut lämpimän vastaanoton. Ruokapalveluita tarjoavalle Compass Groupille Hanhikivi 1 -työmaan konttiravintola on Suomen suurin.

Compass Group avasi työmaaravintolan Hanhikivi 1 -työmaalla syyskuussa. Miten alku on sujunut, projektipäällikkö Hanna Ruotsalainen?

Toiminta on alkanut oikein hienoissa merkeissä. Kaikesta huomaa, että työmaan työntekijät ovat innoissaan meidän tulostamme.

Lounasruokailijoita on ollut päivittäin 100–200, niin työmiehiä kuin toimistotyöntekijöitäkin. Monesta suusta on jo kuultu, että ravintolaa on odotettu. Olemme saaneet myös hyvää palautetta tarjoamastamme ruuasta. Osa on kehunut sitä jopa kotiruoaksi.

Asiakaspaikkoja meillä on kaikkiaan 600 hengelle, joten työmaan henkilöstömäärän kasvamiseen on varauduttu. Työmaalla työskentelee tällä hetkellä noin 500 henkeä, mutta voimalaitoksen rakentamisen kiivaimmassa vaiheessa luku kasvaa jopa 5 500 henkeen. Ravintola on nyt auki arkisin seitsemästä puoli kolmeen, mutta yhtenä mahdollisuutena on toiminnan muuttaminen ympärivuorokautiseksi.

Ravintola on konttiravintola. Mitä se tarkoittaa?

Hanhikivi 1 -hankkeen pääurakoitsija Titan-2 on toteuttanut rakennuksen väliaikaisena konttiravintolana, joka puretaan pois, kun ydinvoimalaitos on valmis. Alun perin konsepti on kehitetty norjalaisia öljynporauslauttoja varten ja tuotu sitten varsin onnistuneesti Suomeen. Sisällä kaikki on kuin missä tahansa lounasravintolassa.

Meillä on hyviä kokemuksia konttiravintoloista Metsä Groupin kohteista Äänekoskelta ja Kemistä. Hanhikiven niemen konttiravintola on asiakaspaikoiltaan Suomen suurin konttiravintolamme.

Millaisella tiimillä työmaaravintolaa pyöritetään?

Tällä hetkellä meillä on kolme työntekijää, ravintola- ja keittiöpäällikkö sekä kokki, mutta henkilökuntaa palkataan lisää. Toiminnan kasvaessa tarvitsemme kokkeja, tiskareita ja kassatarjoilijoita. Kun työmaaravintola pyörii täydellä teholla, työllistämme 15–20 henkeä.

Mitä Hanhikivi 1 -työmaaravintolan työntekijöiltä odotetaan?

Työntekijän asenne pitää olla kohdallaan, jotta ajoittain hektinen asiakaspalvelutyö sujuu kaikissa olosuhteissa ja kaikkina kellonaikoina. Kielitaito on iso plussa: englanti nyt tarvitaan ainakin, mutta myös muut kielet ovat hyödyksi kansainvälisellä työmaalla.

Entä mitä työmaaravintolassa laitetaan lautaselle?

Ilahduttavasti entistä enemmän salaattia. Olemme huomanneet, että etenkin työmaan nuoret miehet syövät koko ajan enemmän vihreää. Kun joskus ennen ruokana saattoi olla vaikkapa lihapiirakka, niin nyt syödään lämmin ruoka ja salaatti.