Uutishuone

Artikkeli
Release date
Fennovoiman henkilöstön kehittämispäällikkö, Päivikki Aarni, ja henkilöstön koulutuspäällikkö, Emmi Hanhimäki

– Hanhikivi 1 on jännittävä hanke, jossa työskennellään ja haastetaan omaa osaamista eri-ikäisten ja eri maista tulevien huikeiden tyyppien kanssa, Fennovoiman henkilöstön kehittämispäällikkö Päivikki Aarni (vas.) kertoo. Hänen työkaverinsa, Fennovoiman henkilöstön koulutuspäällikkö, Emmi Hanhimäki on samaa mieltä. Kuva: Raisa Ranta

Hanhikivi 1 -hanke tarjoaa merkityksellistä työtä

Kun Fennovoima palkkaa työntekijöitä, etsintäalueena on koko maailma. Hanhikivi 1 -hankkeessa työskentelee huippuosaajia sekä Suomesta että ulkomailta.

Millaista on työskennellä tulevaisuuden energiayhtiössä? Fennovoiman henkilöstön kehittämispäällikkö Päivikki Aarnin mielestä ennen kaikkea merkityksellistä.

– Me fennovoimalaiset olemme innoissamme työstämme. Pääsemme vaikuttamaan tulevaisuuden ratkaisuihin, sillä rakennamme hiilineutraalia energiantuotantoa, hän kertoo.

Valmistuttuaan Hanhikivi 1 -ydinvoimala tuottaa 1 200 megawattia puhdasta sähköä, mikä on noin kymmenesosa Suomen tämänhetkisestä sähkön tarpeesta.

Fennovoimalla monikulttuurisuus on arkea

Työ Hanhikivi 1 -hankkeessa on monikulttuurista. Fennovoimalle palkataan jatkuvasti lisää ydinvoima-alan huippuosaajia maailmalta. Henkilöstössä on jo nyt ammattilaisia kolmestakymmenestä eri kansallisuudesta Australiaa ja Brasiliaa myöten.

Jos näet ilmiöille selityksiä ja ongelmille ratkaisuja, mitäpä jos tulisit meille töihin? Palkkaamme jälleen uusia osaajia. Lähetä hakemuksesi 17.1.22 mennessä.

– Lähes jokaisessa tiimissämme on vähintään yksi ulkomaalainen, ja hankkeen virallinen kieli on englanti.

Monikulttuurisuus tuo organisaatioon rikkautta ja osaamista, mutta Fennovoima on silti vahvasti suomalainen yritys.

Hanhikivi 1 -hankkeen fokus on tulevaisuudessa, ja esimerkiksi voimalaitoksen käyttöorganisaation suunnittelu on jo aloitettu. Hankkeen eri vaiheet tarjoavatkin tulevina vuosina tehtäviä ja mahdollisuuksia sekä nykyiselle henkilöstölle että uusille osaajille. Kuva: Kuulu Oy

Hanhikivi 1 -hankkeen eri vaiheisiin tarvitaan monenlaisia osaajia

Aarni kuvaa Fennovoimaa asiantuntijataloksi. Paitsi ydinvoima-alan osaamista, hankkeessa tarvitaan monenlaisia ammattilaisia eri insinöörialoilta sekä esimerkiksi projektin-, toimitusketjun- ja laadunhallinnan parista.

– Vaikka palkkaamme pääasiassa kokeneita ja korkeakoulutettuja osaajia, näemme että nuorissa on yhtiön tulevaisuus. Ala on hyvin miesvaltainen, ja tällä hetkellä henkilöstöstämme noin 30 prosenttia on naisia. Lisäisimme kuitenkin mielellämme sukupuolten kirjoa.

”Me fennovoimalaiset olemme innoissamme työstämme. Pääsemme vaikuttamaan tulevaisuuden ratkaisuihin, sillä rakennamme hiilineutraalia energiantuotantoa.”

Hanhikivi 1 -hankkeen fokus on tulevaisuudessa, ja esimerkiksi voimalaitoksen käyttöorganisaation suunnittelu on jo aloitettu. Hankkeen eri vaiheet tarjoavatkin tulevina vuosina tehtäviä ja mahdollisuuksia sekä nykyiselle henkilöstölle että uusille osaajille.

– Mietimme tilannetta kymmenen vuoden päähän, Aarni havainnollistaa.

Kesätyöntekijöistä jopa puolet jäi töihin Fennovoimalle

Kesätyöpaikkojen suosio osoittaa sen, että nuoret näkevät Fennovoiman kiinnostavana työnantajana. Viime keväänä sadoista hakijoista valittiin 24 nuorta lupausta. Heistä noin puolet on jatkanut yhtiössä esimerkiksi diplomityöntekijöinä ja vakituisina työntekijöinä.

– Olemme saaneet kesätyöntekijöiltämme todella hyvää palautetta. He ovat päässeet tekemään mielenkiintoisia ja vastuullisia tehtäviä, Aarni kertoo.

Fennovoiman moniulotteisuutta kuvaa, että työyhteisöstä löytyy osaajia kaksikymppisistä aina reilusti yli 60-vuotiaisiin. Työntekijöiden keski-ikä on 43 vuotta.

– Palkkaamme mielellämme myös eläkeiän kynnyksellä olevia tai osa-aikaeläkeläisiä, jotka jakavat kokemustaan ja osaamistaan meille nuoremmille. On hienoa, että voimme tarjota töitä eri ikäisille osaajille.