Uutishuone

Artikkeli
Release date

Fennovoiman yksikönpäällikkö Karri Huusko kertoo, että yritykset ehtivät vielä vaikuttamaan tonttien sijaintiin ja kokoon. Kuva: Junnu Lusa

Fennovoiman yrityskylän tontit vuokrattavissa  

Hanhikiven niemellä sijaitsevan Fennovoiman yrityskylän tontit ovat nyt Pyhäjoen tonttipörssissä. Alue on suunniteltu yrityksille, jotka ovat mukana Hanhikivi 1 -hankkeessa tai palvelevat sen urakoitsijoita.

Pyhäjoella on tarjolla lukuisia yritystontteja. Alueelle yrityksiä houkuttelevat muun muassa Hanhikivi 1 -hanke ja sen synnyttämät mahdollisuudet.

Yritykset voivat sijoittua esimerkiksi Pyhäjoen kunnan yrityskyliin tai Hanhikiven niemelle. Hanhikiventien varteen nouseva Fennovoiman yrityskylä sijaitsee kahden kilometrin päässä työmaasta. Kasitielle matkaa on kilometri.

Alue on suunniteltu erityisesti Hanhikivi 1 -hanketta ja sen urakoitsijoita palveleville yrityksille.

– Hanhikiven niemelle hakeutuu yrityksiä, jotka haluavat olla lähellä isoa työmaata, mutta alueen yrityksiä ei ole etukäteen rajattu, yrityskylän yhteyshenkilö ja Fennovoiman yksikönpäällikkö Karri Huusko sanoo.

Kaava-alue on kooltaan noin 37 hehtaaria. Valmiiksi kaavoitettujen tonttien kokonaiskerrosala ja rakennusoikeus on yhteensä noin 137 000 neliötä.

– Tätä lähemmäksi työmaata ei pääse. Alueelle on vedetty kaikki tarvittavat vesi-, viemäri- ja sähköliittymät. Vuokrasopimusten solmimisen jälkeen rakennuspaikat ovat valmiina vuokralaisille.

Vuokrasopimus vähintään voimalaitoksen rakennusvaiheen ajaksi

Alueelle odotetaan teollisuus-, varastointi- ja palveluyrityksiä. Yksi tonteista on kaavoitettu palvelurakennuksille, eli tontille voi sijoittaa vähittäiskaupan toimintoja.

– Rakennusoikeutta tontilla on noin 10 000 kerrosneliömetriä, eli suurin piirtein supermarketin verran.

"Tätä lähemmäksi työmaata ei pääse." 

Kaava sisältää 15 tonttia, mutta varausten ja vuokrasopimusten myötä etenkin suurimpia tontteja voidaan lohkoa pienemmiksi. Huusko huomauttaa, että mitä aiemmin tontin vuokraa, sitä paremmat mahdollisuudet on osallistua sen suunnitteluun ja sijainnin valintaan.

Tonteille etsitään pitkäaikaisia, vähintään Hanhikivi 1 -voimalaitoksen rakentamisvaiheen ajan toimivia yrityksiä.

– Tyypillisesti vuokraussopimuksen pituus on 6–10 vuotta, mutta pidemmistäkin neuvotellaan.

Katso Hanhikiven niemen vapaat yritystontit Pyhäjoen tonttipörssistä.

 

Fennovoiman yrityskylä sijaitsee kahden kilometrin päässä Hanhikivi 1 -työmaasta. Arkistokuva: Lentokuva Vallas Oy