Uutishuone

Artikkeli
Release date

Fennovoiman näyttelytilat sijoittuvat Pyhäjokitalon toiseen kerrokseen. Rakennuksen pääsuunnittelusta vastaa oululainen arkkitehti Janne Pihlajaniemi Arkkitehtitoimisto m3:sta.

Fennovoiman vierailukeskukselle tilat Pyhäjokitalosta

Fennovoima ja Pyhäjoen kunta allekirjoittivat vierailukeskuksen vuokrasopimuksen 24. elokuuta.

Fennovoima pystyttää Hanhikivi 1 -hankkeeseen ja ydinvoimaan keskittyvän näyttelyn Pyhäjokitaloon. Yhtiö ja Pyhäjoen kunnan omistama Pyhäjoen Teollisuusyhtiö solmivat tilojen vuokrasopimuksen tiistaina 24. elokuuta. 

Fennovoiman vierailukeskus sisältää näyttelytilan, auditorion ja erilaisia tukitiloja. Sen yhteenlaskettu laajuus on noin 800 neliömetriä. 

– Näyttelyn kantavana teemana on ydinvoima osana kestävää tulevaisuutta. Käytännössä pääsemme kokoamaan näyttelyä Pyhäjokitalon valmistuttua, kertoo johtaja Juha Nurmi Fennovoimasta. 

Pyhäjoen kunnanvaltuusto teki 150-vuotisjuhlakokouksessaan vuonna 2015 periaatepäätöksen Pyhäjokitalon rakentamisesta. Kunnan vetovoimaisuutta ja palvelutarjontaa vahvistavan rakennuksen kokonaisuuslaajuus on noin 2 300 neliömetriä, ja se sisältää Fennovoiman vuokraamien tilojen lisäksi kunnan pääkirjaston, kuntosalin ja kaksi liikehuoneistoa.

Pyhäjoen Teollisuusyhtiön toimitusjohtaja Helena Illikainen ja johtaja Juha Nurmi Fennovoimasta allekirjoittivat vierailukeskuksen vuokrasopimuksen. Pyhäjokitalon rakentaminen ajoittuu vuosille 2022–2023.