Uutishuone

Artikkeli
Release date
Fennovoiman Hanhikivi 1 -voimalaitoksen pienoismalli

Hanhikivi 1 -ydinvoimalaitos tuottaa valmistuttuaan noin kymmenyksen Suomen tarvitsemasta sähköstä, päästöttömästi ja luotettavasti. Kuva: Kuulu

Fennovoiman toimitusjohtajaksi Joachim Specht

Fennovoiman hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi Joachim Spechtin. Hän aloittaa tehtävässään 1. kesäkuuta.

Joachim Specht siirtyy Fennovoimaan PreussenElektrasta, jossa hän on toiminut varatoimitusjohtajana sekä ydintekniikka- ja konsultointiosaston johtajana. Koulutukseltaan Specht on metalli- ja materiaalitieteiden maisteri, ja hänellä on lähes 30 vuoden kokemus ydinvoimateollisuudesta.

Specht on työskennellyt eri tehtävissä PreussenElektrassa (aikaisemmin E.ON Kernkraft), Arevassa, Framatomessa ja Siemens/KWU:lla. Hänellä on vahva kokemus alalta niin uusista laitoshankkeista, käyttö- ja kunnossapitotoiminnasta kuin työstä palveluiden, suunnittelun ja konsultoinnin parissa.

Joachimilla on vahva kokemus ydinvoimalaitoshankkeista sekä laitostoimittajapuolelta että käyviltä laitoksilta. Tämä kokemus ja osaaminen antaa hänelle erinomaiset valmiudet johtaa Fennovoimaa ja Hanhikivi 1 -hanketta, toteaa Fennovoiman hallituksen puheenjohtaja Esa Härmälä.

Fennovoiman operatiivinen johtaja ja toimitusjohtajan sijaisena toiminut Timo Okkonen jatkaa toimitusjohtajan tehtävässä, kunnes Specht aloittaa yhtiössä. Sen jälkeen Okkonen jatkaa operatiivisena johtajana.

Haluan kiittää Timo Okkosta vahvasta johtajuudesta ja työstään toimitusjohtajan tehtävässä. Hän on saanut aikaan merkittäviä positiivisia muutoksia sekä Fennovoiman organisaatiossa että koko Hanhikivi 1 -hankkeessa. Olen iloinen siitä, että Timo jatkaa yhtiön operatiivisena johtajana, Härmälä sanoo.