Uutishuone

Artikkeli
Release date

Fennovoiman 28.2. kannanotto Ukrainan tilanteeseen edelleen voimassa

Venäjän invaasio ja sota Ukrainassa jatkuu. EU, Yhdysvallat ja monet muut maat ovat päättäneet useista rajoittavista toimenpiteistä Venäjää vastaan. Fennovoima jatkaa arvion tekemistä siitä, millaisia vaikutuksia päätetyillä sanktioilla on.

Viime päivinä kansainvälinen yhteisö on asettanut uusia rajoittavia toimenpiteitä, joita on päivitetty säännöllisesti. Ydinvoima-alaa ei ole näihin sisällytetty. Nyt päätettyjen sanktioiden odotetaan kuitenkin vaikuttavan Hanhikivi 1 -hankkeeseen. Koska tarkkoja yksityiskohtia sanktioista ei ole vielä saatavilla, myöskään niiden tarkkoja vaikutuksia ei voida toistaiseksi arvioida. 

Fennovoimalla on sitoumuksia ja sopimuksia hankkeen eri osapuolten, mukaan lukien Fennovoiman omien työntekijöiden, kanssa. Fennovoiman tehtävät ja lakisääteiset velvoitteet säilyvät ennallaan, kunnes näihin puitteisiin tulee muutoksia sanktioiden tai viranomaisen sitovien päätösten kautta.   

Toistaiseksi jatkamme projektimme toteuttamista ja seuraamme tarkasti tilanteen kehittymistä. Ymmärrämme, että dramaattinen tilanne herättää keskustelua sekä poliittisessa että julkisessa tilassa. Fennovoima on tiiviissä yhteydessä kaikkiin sidosryhmiin.   

Olemme hyvin pahoillamme ja surullisia tapahtumista ja tilanteesta Ukrainassa. Alueella on paljon työntekijöidemme läheisiä, joihin invaasio on vaikuttanut, ja ajatuksemme ovat heidän luonaan.   

Tässä vaiheessa emme kommentoi tilannetta enempää.   

Kaikki yhteydenotot pyydämme osoittamaan osoitteeseen [email protected]